genel istatistikler
toplam71
bugün0
dün0
bu ay0
geçen ay0
toplam +10
toplam -0

gelir vergisi

    Gelirler üzerinden alınan vergidir. Gerçek kişileri hedef alan vergi türü olan gelir vergisi, gerçek kişilerin bir takvim yılı -01.01/31.12- içerisinde elde ettiği gelirlerden alınır.

    gelir vergisi mükellefi, üzerine vergi borcu düşen gerçek kişilerdir.
    (06.01.2012 04:21)

insan hayati

    sadece kendi yakınlarımızın hayatını önemsememek gerekir aslında. fakat bütün insanlık için üzülürsek eğer bu işin altından kalkamayız. sonuçta bakarsak herkesin yakını var ve herkes kendi yakınlarının hayatını önemserse bir problem kalmaz. yani herkes için üzülen en azından biri olur bu sayede ve bu yapılmalı da. insan hayatı önemlidir. bunu yakınlarımızı kaybetmeden anlamalıyız.

    evet, doğrudur milyarlarca insan var dünya üzerinde. fakat o milyarlarca insandan hangisi sizin için değerli? hangisini kaybettiğinizde yerini dolduramazsınız? ya da hangisi öldüğünde arkasından ağlarsınız? yakınlarınız dışında.

    en azından yakınlarımızın hayatını önemsemek gerekir. kendinden başka hiçbir insan hayatını önemsemeyen egoist insanlar da var tabi. ama bilinmelidir ki bu insanlar çok sevdiği kişileri henüz kaybetmemişlerdir. ki değerlerini, hayatlarının kıymetlerini anlamak için de kaybetmeye gerek yoktur.

    vesselam.
    (05.01.2012 10:28)

rosso

giallo

    italyanca: sarı
    (05.01.2012 10:20)

benicio del toro

    brad pitt'e çok benzeyen porto riko asıllı aktör. pitt'in esmer hali.
    (05.01.2012 10:16)

anthony hopkins

the wolfman

    benicio del toro muhteşem oyunculuğunu bir kez daha sergilemiş bu filmde.

    filme geldiğimizde ise ilk kurtadamın anthony hopkins olduğu çok belliydi. özellikle çingenelerin çadırlarını batığı anda. bütün köy ordaydı fakat hopkins ortada yoktu. neyse sonuç olarak tek solukta izlediğim bir filmdi.
    (05.01.2012 10:14)

meydan sözlük

    http://www.meydansozluk.com/

    ilk yazmaya başladığımda çok iyiydi. fakat zaman geçtikçe bozmaya başladı kendini. yazar yorumlarına baktığımızda sıcak ortam bıdı bıdı denmesine rağmen hiç de sıcak olmayan bir ortam var şu anda meydan'da. zaten öyle çok çok sıcak bir ortam hiçbir zaman da olmadı. belli başlı yazarlar dışında.

    bir de yazarların oylama sistemi var. öyle ki bazı hazımsız yazarlar sırf kendilerini tatmin edebilmek için herkese eksi oy veriyorlar. bu sebeptendir ki insanların yazma isteğini köreltiyorlar. meydan sözlükte bir arkadaşımız çok güzel anlatmıştı bu durumu.

    vesselam.
    (04.01.2012 17:33)

felipe melo de carvalho

fearless

    ing. korkusuz.
    (04.01.2012 03:55)

yomra

    Her yaz aralıksız gidip en az bir ay kaldığım Trabzon ilçesi. İnsanları çok sıcak kanlıdır. Gidenler olursa eğer Merkez Lokantası'nda döner yemeden dönmesin. Çok şey kaybeder derim ben.

    Canınız sıkılırsa eğer gidip bir esnafın dükkanının önüne oturun ve keyfini çıkartın. Önünüze hemen muhteşem bir bardak çay ve doyumu olmayan bir muhabbet gelir. Bir bakmışsınız ki akşam olmuş. İşte böyledir Yomra. Çok kişi bilmez ama giden de unutamaz.
    (04.01.2012 03:51)

bandits

eşkıya

    Kendi köyünün dağlarında yaşamaktadırlar. İçinde yaşadığı toplumdan uzaklaşmaması ve farklılaşmaması, dağda da olsa aynı toplumsallığın parçası olması, kısacası politik olmaması en önemli ayırıcı niteliğidir.

    Hobsbawn: Boyun eğmeyi reddeden ve bundan dolayı kendi toplumundan ayrı düşen, ama yine de o köyün dağlarını aşmayan kişidir.

    Antik dünyanın eşkıyaları varolan düzenin yok edilmesini amaçlamazlar. Sadece varolan haksızlıkları şiddet kullanarak çözmeyi amaçlar.

    (bkz: Antik dünyanın isyankarları)
    (bkz: bandits)
    (04.01.2012 03:44)

oydaşmacı demokrasi

    yürütme gücünün koalisyonlar aracılığıyla paylaşılmasını ve toplumsal farklılıkların temsilini de dikkate alınmasını zorunlu kılmaktır. Toplumsal farklılıkların ortaya çıkabileceği nispi temsile dayalı seçim sistemi ve çok partili politik hayatla farklı olanın haklarının anayasal güvencelere kavuşturulması da gerekmektedir.
    (04.01.2012 03:38)

başkanlık sistemi

    Tarihselkökeni Avrupa'da oluşan politik düşüncelere dayansa da özgün bir politik sistem anlayışıdır. Başkanlık sisteminin en ayırt edici özellikleri;

    -başkanın doğrudan halk tarafından seçilmesi,
    -parlamento ile arasında denge ve denetim ilkesine dayalı bir kuvvetler ayrılığı olması,
    -başkanın yürütme üzerinde tek yetkili olmasıdır.

    Başkanlık sistemi ilk bakışta ağırlıklı olarak kazananın her şeyi aldığı çoğunlukçu demokrasi modeline yakın dursa da toplumsal farklılıkların yönetime yansıması açısından oydaşmacı demokrasi modeli kadar başarılı olabilmektedir. En azından negatif özgürlük anlamında da olsa politik gücün kuvvetler ayrılığı aracılığıyla ya da federal sistem gereği her aşamada bölünmesi, toplumsal özgürlüklerin gerçek garantisidir. Başkanın doğrudan halk tarafından seçimi, başkana sistemin hukuki boyutunda olmayan bir politik güç kazandırmaktadır. Diğer taraftan halk ile özdeş olan başkan da şahsında toplumsal birliği temsil etmekte ve politik sorumluluğun sistem içinde kaybolmasını engellemektedir. Başkalık sistemi yönetsel etkinliği ve politik istikrarı demokrasiden vazgeçerek sağlamamaktadır. İstikrar ve etkinlik uğruna demokrasiden vazgeçenler, gerçekte asıl sorunları demokratik bir politik kültüre sahip olmamak olan Latin Amerika ülkeleridir. Politik gücün yürütme erkinin başında olanda toplanması, aslında politik sitemin farklılığından değil, modern devlet teorisinin içeriğinden kaynaklanmaktadır.
    (04.01.2012 03:34)

sayfa: 1-2-3-4-5

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.